Voor liefhebbers van toerritten

Word ook lid van Motorclub Schoonebeek

Toertochten rondom Schoonebeek

Jaarlijkse maken we verschillende mooie en leuke tochten

De toercompetitie

Bij iedere motorrit dit jaar zijn punten te verdienen

Actueel bij Motorclub Schoonebeek

Nieuws, informatie en leuke berichten over de motorclub

Motorclub Schoonebeek is een club met motorliefhebbers die zich richt op het rijden van mooie toertochten rondom Schoonebeek. Elk jaar organiseren we ongeveer 18 toertochten. Een paar middagritten, avondritten, dag ritten en één keer per jaar een hele lange dagrit.

Motortochten

Ook organiseren we jaarlijks een motorweekend voor onze clubleden. Dan gaan we met een groep enthousiaste leden naar bijvoorbeeld de Harz, de Eifel, het Sauerland of een andere leuke omgeving.

Daarnaast organiseren we elk jaar, tijdens de feestweek in Schoonebeek, de “Avond Motor 4 Daagse”. Vier avonden op rij een mooie rit. Deze avonden worden druk bezocht door leden en ook door heel veel motorrijders uit de omgeving die geen lid zijn, maar graag meerijden tijdens deze avonden.

Toer Competitie

Tijdens het seizoen kunnen de leden van de motorclub punten verdienen voor de “Toer Competitie”. Aan het einde van het seizoen worden tijdens de jaarlijkse feestavond verschillende ludieke prijzen uitgereikt. De grootste eer is voor de winnaar van de Jan Elzing Bokaal.

Thuisbasis

Onze ritten beginnen en eindigen gewoonlijk bij onze thuisbasis café restaurant Dorgelo aan de Europaweg 93 in Schoonebeek, waar we na de rit nog even gezellig napraten.

De laatste tocht van het jaar is onze bekende ‘Snert-Rit’. Een mooie rit aan het eind van het seizoen. Waarbij we na de rit met “kouwe klauwen” terugkomen bij onze thuisbasis Dorgelo en we daar heerlijke snert eten met z´n allen.

Eerstvolgende ritten

25+26+27 Mei 2020

Eerste avondrit van het seizoen. In verband met Corona wordt deze (in kleine groepen) op meerdere avonden gereden.

13 juni 2020

Als alternatief voor de Pokerrun (die in 2020 niet doorgaat) organiseren we een alternatieve middagrit. Vertrek 11.30 uur.

21 juni 2020

Lange toertocht. Vertrek 09.00 uur.

Buienradar

Snert-Rit verslag

Op zondag 27 oktober 2019 is de laatste rit van het motorseizoen 2019 gereden. Deze laatste rit is onze Snert-Rit. Het was heerlijk weer (droog en meer dan 10 graden celcius). De opkomst was redelijk met 16 motorrijders.

De nieuwe website van Motorclub Schoonebeek is nu online.